Skip to main content

Szabadág tér

  1944-ben a Posta parkot átnevezték, Szabadság tér lett az új neve.
Parkrészlet

A képen a sepsiszentgyörgyi park látható. 1941 január 16-án postázták.A berecki római katolikus templom belseje

  Ezt a képes levelezőlapot 1917. augusztus 10-án cenzúrázta a Magyar Királyi Honvéd Gyaloghadosztály Parancsnoksága, ezt a 422-es Tábori Postahivatal bélyegzője igazolja.Üdvözlet Lemhényből

  A levelezőlapon három épület látlható, a bal felső képen római katolikus iskola épülete, a jobb felső képen a Hitelszövetkezet épülete és a bal alsó képen a magyar királyi postahivatal látható. A levelezőlap nagyon pontosan volt keltezve: “Lemhény, 1916. május 20-án, d.i. 5 óra”.
“Bereczk” látképe

Bereck látképe pár nappal az első világháboru kitörése után postázott képes levelezőlapon.


Üdvözlet Márkosfalváról

  A képes levelezőlap bal oldalán látható a református templom és a jobb oldalán a fogyasztási szövetkezet épülete.  A település leghíresebb szülötte Barabás Miklós festőművész.


Berecki vasútállomás

A képen látható: Khell László és három gyermek (dr. Gyulai Ferenc fotóművész, Khell Margit, Tóth Gyöngyi, volt körorvos lánya) pózolt. A gyerekek háta mögött Jánó József, Jánó Ilonka, a község csendőre és a község jegyzője, dr. Tóth Samu körorvos. A második sínpár között ifj. Khell Bogdán és Khell Antal áll. Az első sínpáron Khell Bogdán […]Berecki vegyeskereskedés

  Az 1910-ben készült képes levelezőlap, ami a település vegyeskereskedés ábrázolja.


Erzsébet emlékmű Ojtozban

  1899-ben állított Erzsébet királyné emlékére állított emlékoszlop, a felvétel 1910 körul készült.


A felsőcsernátoni Ikavár tornya

  1909-ben postára adott képes levelezőlap, ami az Ikavár tornyát ábrázolja, toronyhoz nagyok sok érdekes legenda fűzödik.


Kitűnő borvíz gyógyfürdők

  A levelezőlapot a kézdivásárhelyi Csiszár Dénes 1906 február 6-án címzte, többek beszámol a kitűnő minőségű gyógyfürdőkről.  
Bálványosvár romjai

  1903 szeptember 7-én  készült képes levelezőlap a bálványosi csonka torony romjairól.Gázcsoda a Büdös-barlangban

A jobb oldali  felvételen a főépület és a fürdőház látható, a bal oldalon közelről látszik a főépület. 1901-ben keltezett képes levelezőlap.

Elfalazták a Büdös-barlang bejáratát

Elfalazták a Büdös-barlang bejáratát

A Büdös-barlang bejárati részénél egy kiránduló csoport látható. A barlang bejáratát báró Apor Gábor falazott kapuval látta el, biztonsági okokból, az 1800-as évek végén.


Kézdioroszfalvi református templom

Kézdioroszfalvi református templom

A kézdioroszfalvi református templom Land József építészmester tervei szerint épült, az építést maga a tervező vezette le. A templomot 1876. szeptember 19-én szentelték fel.


Bélafalvi katolikus templom

Bélafalvi katolikus templom

A bélafalvi katolikus templom a 17. században épült, egy gótikus stílusú kápolna helyén, amelyet a 15. századból származtatnak.


A három szék egyesülése

1562-ben Kézdiszék, Orbaiszék és Sepsiszék egyesülnek, így jött létre a ma is létező Háromszék.